יום חמישי, 30 באפריל 2009

העולם שייך ל....

הפעם אני רוצה לשתף ב"תובנות" ותחושות אישיות שכאשר התעוררו בי נזכרתי בביטוי "העולם שייך לצעירים".
מה הקשר?
העיסוק והשימוש ההולך וגובר שלי בטכנולוגיה עורר בי את המחשבה והתחושה ש"הכפר הגלובלי" מחק גבולות מקום וכרונולוגיה. כך שלא רק צעירים אוחזים ב"עכבר" ומשוטטים במרחבי האין סוף.
אז מה הבעיה? פשוט מאוד, אנגלית.
עד לאחרונה הסתדרתי עם ידיעותי באנגלית והכל היה בסדר. לאחרונה הולכת ומתעצמת בי התחושה וההבנה ש"העולם שייך לדוברי האנגלית" .

את המחסום הזה אפילו נפלאות הטכנולוגיה לא יוכלו להסיר. כך שכל מה שנותר הוא לעשות עם זה משהו!


2 תגובות:

  1. קודם כל העולם שייך לכולם ללא הבדל בגזע, דת, מיו, לאום :-)
    בהקשר לנאמר, גם שייל לכולם ללא הבדל בשפה!!
    אבל...
    נכון שהשימוש בטכנולוגיה המתקדמת מחייב אותנו ידיעת השפה האנגלית דבר שעבורי היה ברור תמיד.
    לכן חשוב להשתמש כמה שיותר בשפה זו כדי לחדד מילים ולהעשיר את עולם המילים. רב הישראלים שטוענים שהם יודעים לדבר אנגלית האנגלית שלהם מסתכמת בכמה מילות מפתח אבל לא ממש באוצר מילים שמאפשר למנל שיחה אמיתית ועשירה. יש בפה האנגלית מילים מדהימות שרק הצליל שלהן עושה נעים באוזן. אני באופן אישי נהנה להתבטא באנגלית, יש בשפה הזו משהו מיוחד והדברים כשהם נאמרים באנגלית, משום מה, נשמעים יותר רציניים ויותר מעניינים.
    אז לסיכום: אכן כן, פשוט לעשות ולעשות משמעו להיחשף כמה שיותר לטקסטים באנגלית ולא להתבייש, להיצמד למילון.

    השבמחק
  2. אני מסכימה מאוד שקשה להסתדר במחשב ללא אנגלית, אבל יש פה מעגל קסמים: המחשב הוא זה שמספק לנו אמצעי ללמוד ולשפר את השפה.
    נתקלתי בלא מעט אנשים שהתחילו לקרוא/ לכתוב/ לדבר אנגלית בגיל מבוגר מתוך צורך אמיתי (למשל עבודה, מעבר לחו"ל)ונהיו מקצועיים מאוד. אם לא נפחד, אם נחשף לשפה כמה שיותר, נגיב ונתקשר בהקשרים רלונטיים לנו ולצרכים שלנו, האנגלית תשתפר. ככל שנשתפר, נוכל למצוא יותר מידע בעולם המידע האינסופי. המידע הנוסף יעשיר את השפה שלנו עוד יותר וכך ממשיך לו המעגל להתגלגל ולגדול.
    ההתחלה לא קלה אבל נראה ששווה את המאמץ.
    דפנה

    השבמחק